i’m glad you came!

då var det typ en vecka sen jag skrev - det går i perioder!
det har väll inte hänt så jättemycket. försöker bara skriva lite inlägg då och då. i helgen som var hade vi det bara bra, jag tog ikapp lite sömn, vi hade eventet för Sala Baï i torsdags och det var fett kul! åh, åh, åh! i fredags jobbade vi igen i practical, helgen var bara jättebra och i söndags var vi på chokladworksop i leura på Josophan's som är en känd chokladbutik osv. vi fick lära oss om hur det går från bean till bar och testa choklad och köpa choklad och få discount! mums!
idag har jag haft lektioner hela dagen, så är mina måndagar, imorgon har jag bara en lektion på eftermiddagen så det känns bra. imorgon, mer? jaa inte så mycket. jag ska plugga som vanligt men jag njuter av livet nu väldigt mycket! just nu sitter min ryska rumskompis och SKRIKER på skype - jag får ryck! men men, shit happens. efter jul bor jag förhoppningsvis ihop med shob och det kommer vara awesome! såg precis massa julbilder från sverige och jag saknart - tro det eller ej.
just det, en rolig sak som hänt är att efter vår expo förra veckan ringde Grand Hyatt Melbourne upp mig och bad om intervju osv för min placement i apil - jag är lycklig och hoppas på det bästa. ett femstjärnigt hotell i Melbourne som anordnar mycket med banquetter osv, vilket är det jag vill göra. career developement är glada för min skull så nu väntar jag bara spänt på ännu ett samtal.
NU har jag bråttom - fit for X-mas! go go go! vi hörs antagligen imorgon. love u all!

anteckningar,plugga,läsa,skriva + äpple!

heeeej! shit vad aktiv jag är!! men det är lättare att kommunicera såhär! men ni får ju gärna ställa frågor om ni har några i kommentarsfältet så jag vet vad ni vill veta!
just nu sitter jag ensam i mitt rum och njuter av musik och ska alldeles strax plugga! det behövs. men det är rätt befriande att sitta i sitt rum utan uniform och njuta lite. shob gick för typ 50 minuter sedan till sin practical, dany är halvsjuk och sebas är på sitt shift nu också. min rummis är jättekonstig. ena dagen är hon supertrevlig och nästa bara helt random.. men idag käkade vi lunch ihop och hon var helt okej.. men men.
idag har vi haft shity weather kan man säga. det va varmt på morgonen och fint sedan började det blåsa och det blåste massa fog och det såg helt konstigt ut. sedan under vår klass, IP101, industry placement med Ms Howe så började det hagla stora isbollar samtidigt som det åskade lite. väääääldigt konstigt! men det är skönt det med ibland!
jag ville bara uppdatera er lite där hemma. nu ska jag sätta mig in i min EVT101 kurs, introduction to event management. den är intressant. bara att ta sig igenom sidorna! föra över tankarna till datorn och markera med gult över det som är extra viktigt.
här kommer lite bilder som jag tog nyss, så får ni se hur excalterad jag är över plugget!
pussochkramfrånaussie!

expo

hej på er! nu är jag allt flitig men jag har massor att berätta. eller massor men jag har en del och just nu känns livet bra igen! det går i vågor men jag gillar livet här. när vi kom tillbaka till skolan idag efter vår expo i sydney utbrister jag "we're home!!" vilket säger mycket, vi är hemma, det här mitt hem och det känns som hemma. idag har vi haft över 30 grader här och det är sjukt varmt, det har också varit/är en bushfire här i närheten i katoomba vilket nyheterna handlar om och det har figurerat massor av firetrucks och helikoptrar i området. men i veckan ska det regna vilket kan vara bra, även om det är tråkigt men som svensk tycker man ju om lite förändringar i vädret.
nu väntar jag på fit for X-mas som drar igång om 20 minuter. sedan ska jag föra över anteckningar från papper till dator, prata med dany som har massor att meddela och sedan sova. imorgon har jag typ inget, vilket är jätteskönt. bara en lektion på eftermiddagen IP101 vilket innebär förberedelse inför vår industry placement. idag på expon i sydney fick vi träffa massor olika hotell/event kedjor och networka med dem. sjukt kul. jag tor jag vet var jag vill på min placement nu. Hyatt Hotel i Melbourne! är sjukt fast, vi får se hur det går med det. jag hoppas i alla fall att det kommer gå vägen.
nu ska ni få se en bild på en trött nico i uniform! här kommer den:
ja - det är det bästa hittills. nu så ska jag faktiskt byta om. sitter i trosor och sportbh, min rummis kom nyss in och blev lite chockad, sedan kom shob och sebastian och jaa, jag insåg att det är nog dags att ta på sig kläder. idag är en bra dag! förlåt för att jag inte svarar ordentligt på fb men vi har fullt upp, eller jag har fullt upp och har inte riktigt tid med fb, så nu vet ni det. ni är saknade.
love u all! let's kick it!

pluggpluggplugg

hej på er där hemma! nu försöker jag verkligen att uppdatera så fort jag känner att jag har tid - vilket har blivit rätt bra nu den senaste veckan. dock känner jag mig upptagen hela tiden. det finns alltid folk att umgås med, plugga med, prata med, gråta med osv. dessutom känner jag att jag måste plugga hela hela hela tiden även att jag inte har due date förän om 4 veckor.. det är det här fenomenet med att aldrig räcka till, jag känner att jag inte är tillräcklig, kan tillräckligt, gör tillräckligt, ingen tro i mig själv - hur sjukt det än låter så är det så. tack för att jag går hos psykologen en gång i veckan och pratar. hon är riktigt bra. fredagar blir extremt bra bara av tanken att hon tar sig tid en timma för mig!
ja, helgen passerar sjukt fort här, allt passerar sjukt fort. dock är det lite jobbigt att bo PÅ skolan eftersom man känner att man aldrig kommer hem och bara kan vara. vara ifred, vara med kompisar eller familjen. här är det alltid något eller någon, visst är det kul men jag behöver få vara ensam och riktigt ensam ibland men det kan räcka med 20 minuter för sedan känner man sig som världens mest ensamma människa.
jag ville bara uppdatera er på livet här. vi har haft en hel vecka med bara sol, lite vind och uppåt 30 grader när solen är framme, i skuggan kan det fortfarande vara kyligt men oj så härligt och det är enbart vår! just nu sitter jag inne i mitt rum bara för att jag ska plugga - men min knäppa rummis spelar musik och hon är så extremt jobbig. imorgon ska vi på expo i sydney och så, det ska bli kul. som sagt, jag saknar er där hemma trots att jag lever livet med min familj här nere. nu är det dags att ta tag i studierna.
pussochkram.

upp och ner

hej på er! ja, jag känner en liten längtan efter att kommunicera med er på något sätt för jag vet inte riktigt vad som händer med mig idag. hela dagen har varit upp och ner kan man säga. ena sekunden är allt bra och jag tror att jag fixar det och andra sekunden vill jag inget hellre än att ge upp och skita i skolan för att jag tror att jag gör fel på uppgifter och så vidare. visst, vi är i vecka 4 på skolanutav 12 veckor och det kanske inte är så konstigt att man känner sig lite vilsen och inte vet var man ska börja och hur man ska göra men jag börjar få panik eftersom det bara är 8 veckor kvar!
alla mina vänner, eller inte alla men många läser ju hotel och har practical hela veckan lång vilket innebär start vid 8 am och slut vid 8.30 pm. vilket i sin tur leder till att vi aldrig ses typ. jag saknar dem. dessutom har de massa att göra, jag förstår inte. jag borde fixa det lätt men det gör jag ju inte.. va fan! just nu vill jag ge upp, vända om och skita i allt. jag saknar er där hemma - det vet ni. men nu är det väl bara att suck it up, för även om det är tufft nu så är det också skitkul! men jag vet inte riktigt hur jag ska hantera situationen. jag är så van vid kunskapsstuket på allt, ara be om hjälp när du behöver det osv. men här är ju lärarna här under lektion och sen försvinner de typ, säkerligen in på lärarrummen eller vad man ska säga. men ändå. dessutom eftersom att ingen av mina vänner läser event så blir det mer ensamt på den fronten.
just nu sitter jag och väntar på Shob som ska komma över. vi ska bara vara och prata. saknar henne massor när hon är i practical hela tiden. jag är astrött idag, kan bero på att det är en "dålig dag". imorse tog jag en pw, gick till gymmet, käkade frukost och njöt av morgonen. vidare för att plugga och äta osv, sedan nu har jag taigt en dusch efter att ha tränat med de andra för fit for X-mas. det är superkul!
annars? inte så mycket. i helgen ska jag bara ta det lugnt, försöka landa och förhoppningsvis plugga för då har jag nog fått svar på frågor. det hoppas jag iallafall!
jag tänkte lägga upp lite bilder. även att det tar 100 år för internet är supersegt, hejja australien! och idag la min free zone av också så jag kan inte komma åt fb på datorn. kul. kul. lite bilder var det ju ja!
nae - det är så segt så jag lägger upp bilder någon dag när jag har tillgång till free zone!
tänker på er där hemma. saknar er. älskar er.

let’s kick it!

hej på er. ni som läser någon gång ibland eftersom jag aldrig uppdaterar!
livet här nere är galet. ena dagen är allt superbra och andra dagen vill jag inget hellre än att åka hem, men idag är en superbra dag, eller det har varit en bra dag eftersom klockan är 20.02 för tillfället och det är fit for X-mas snart. tänkte bara ta mig tiden att skriva ett blogginlägg så ni kan få lite bra måndagsläsning. måndagar är sjuka för mig. börjar med klass klockan 8 am och slutar med klass runt 7.30/8 pm. men jag gillart. sista lektionen är den bästa. TSM101 - like it! vår lecturer är superbra och allt känns som att man flyter på moln när man går där ifrån. imorgon har jag min "lediga" dag - när jag inte har några lektioner. MEN jag ska plugga hela dagen och verkligen börja sätta mig in i uppgifter nu. superviktigt. jag har redan börjat med vissa men nu känner jag att jag fasen får köra på lite.
helgen som var var helt crazy! schoolparty på fredagen som spårade lite, herregud vilken shotkväll. lördag morgon var det dags att bege sig till soliga sydney för CRAVE festival, en underbar dag med underbara Shob. hem på kvällen för att mysa med Dany och sedan i säng för att njuta/plugga på söndagen i solen och runt 25 grader. hela veckan ska nog bli bra väder så suck on that sweden!
men nu måste jag rusa, har inte tid med bilder för jag tänkte värma upp innan kvällsträning, har redan kört ett bröstpass på morgonen. får ju försöka liksom.
saknar er där hemma - men det vet ni. love you!

aussielife

Livet levs kan man säga. Det är mycket som händer helatiden. Förra veckan, när vi kom hit den 28 september drog O-week igång så fort alla var på plats. Väldigt kul ändå, för att få oss att umgås, slappna av men samtidigt fylla oss med information om ALLT ni kan tänka er. Mitt huvud började snurra och allt gick runt runt runt. Inte blev det bättre de följande dagarna utan allt snurrade på, du var tvungen att koncentrera dig på att prata engelska helatiden och hur du ska säga och vad och vad alla andra säger och menar. Men som sagt, sjukt kul trots att vi var helt utmattade.

Vänner finns det många. De jag umgås mest med är Cole från Mexico, Mayela från Mexico, Shob från Indien, Dany från Mexico, Sol från Ecuador och Sebastian från Sverige. Vi är med varandra helatiden. Plus min rummis Daria från Ryssland. Hon är väldigt snäll och har gjort sin första term här på skolan. Men hon läser Hotel Resort Management och därför kan det bli vissa missförstånd mellan oss och att jag jagar upp mig i onödan - men ändå.
Massor har hänt sedan vi kom hit för en vecka sen typ. Cole och jag träffades på planet från London. Han är världens gulligaste och charmigaste Mexicanare ni kan tänka er. Just idag är det sjukt förvirrande då våra lektioner drar igång. Alla är freaked out vad gäller schemat och vad vi ska göra men det löser sig nog. Igår var det Public Holiday här i Aussi, The Labour Day. Så vi har haft långhelg! Lärt känna varandra, tränat, tvättat, strykt, gått till Katoomba, åkt med skolan till Three Sisters och till Katoomba vi har också åkt till Sydney själva med tåget och strosat där en hel dag. Men just nu sitter jag här och tar mig tid att skriva för att ni ska bli lite uppdateradesamt att min första lektion idag börjar vid 1 pm så det är rätt lugnt än så länge.
Det är så mina dagar sett ut. Men efter idag tror jag vi kommer ha massor att göra och ni vet ju hur jag är! Bara att sätta igång! Men, jag jobbar mot en dröm så varför inte. Det kommer vara värt det - trots att man inte kommer ha några penga över, vilket jag också oroar mig massa för. Men det borde lösa sig, vilket jag hoppas men men. Krisar det så finns ju mamma och pappa - ni är bäst.

Bilder finns på FB men jag tycker att ni kan få några bilder här med!

RSS 2.0