om du lämnade mig nu

hej. jag har varit lite okontaktbar för tre dagar eller kanske lite mer på grund av final exams. igår blev vi färdiga, sista ordet skrevs vid 15.33 och jag är nu färdig med level 1, på skolan, visst jag har 6 månader praktik också men när vi kommer tillbaka från det är vi i level 2. gud vad fort tiden går. tänk att det var 6 månader sedan jag påbörjade det största äventyret i mitt liv - hittils. 6 månader har gått otroligt fort, på 6 månader har jag fått vänner världen över, börjat prata engelska 24/7, rest över halva jordklotet och tillbaka två gånger, hälsat på hemma för jul, fixat ett jobb samtidigt som jag pluggar, upptäckt sydney, upptäckt att blue mountains och leura kan vara rätt fint - ja, allt möjligt. ibland önskar jag att ni hade en kamera så ni kunde följa mig hela tiden och se vad jag gör så ni får vara mer delaktiga i denna del av mitt liv.
somsagt, mitt sista final exam var igår (torsdag) och direkt efter började jag packa lite smått. sedan vidare ut till Leura Garage, där sebastian jobbar och äta, dricka och umgås med varandra. anledningen till att vi gick ut och åt var för att fira sebas i förskott eftersom han fyller senare i April när alla vi andra är i melbourne förutom dany, mayela och sebasitan. i och med att ingen av oss ätit ordentligt på två dagar på grund av final exams, när vi började med vinet blev vi alla extremt påverkade redan vid första glaset - hahahah. sedan beställde vi in pizza i mängder, extremt goda, efter det blev det deserter i mängder också. hej vilken kväll vi hade. vidare tillbaka till skolan och byta om och sedan till the alex där vi festade som om det inte fanns någon morgondag, men jag kan trött och sliten informera om att det faktiskt finns en morgondag. herregud. jag är superduper trött och vill helst lägga mig och sova men om jag sover nu vid halv tre kommer jag inte sova i natt. så jag har hållt igång med packning, vilka kläder som ska vart, rensning av saker, sålt böcker, fyllt i papper inför utcheckningen och massa andra saker men just nu gör jag inget. är sugen på melbourne så in i norden. på onsdag är det dags. en ny fas i livet, jag är superexalterad!
ni är väldigt saknade där hemma, bara så ni vet. men nu kommer ni antagligen inte behöva läsa deprimerande inlägg om hur stressad jag är över skolan och att jag kommer göra så dåligt ifrån mig på 6 månader. sedan är det 3 månader med skola och sedan hemfärd för jul- och nyårsfirande! fårstår ni hur överlycklig jag kommer vara? Justdet, jag insåg precis att mitt kommande jullov är extremt långt. sista exams skrivs den 10 december 2012 och sedan börjar terminen den 29 januari 2013 förstår ni? det innebär att jag kan vara hemma den 12 december om jag flyger den 11 och vara hemma ända till den 26 januari om jag så vill och landa i australien igen den 28 januari! ahhhh! jag är exalterad till max!
skolan känns väldigt tom även att många människor är kvar. det är något lustigt över känslan då final exams är över. det känns alltid lite tomt och läskigt på något sätt. man vet inte riktigt vad som väntar härnäst. dock kanske det också beror på att det var totalt galet igår också. men ändå!
ungefär så kul har jag just nu. mitt rum känns naket utan bilder, schema, personliga saker som numer är nerpackat för att följa med på fler äventyr!
PUSS

final exams!

okej - final exams imorgon (onsdag). hujeda mig! det finns inte så mycket att säga kan jag väll tillägga. det är som det är. försöker så gott jag kan. igår sov jag extremt dåligt, vaknade helatiden och var stressad. satt hela dagen med anteckningar och läste för mig själv. ont i magen konstant och inte blev det bättre av att jag åt. sedan wine club och direkt efter så hade vi accounting session med några andra elever och det känns okej, kanske.. sedan var jag så full av teori och läsning att jag beslutade mig för att gå till gymmet och pressa ur benen på cykeln under 30 minuter och oj vad svetten lackade! det blev lite kompensation för att "missade"/valde att inte gå på death camp i och med magont samt stress..
ja, just nu är klockan 10.10 här och jag sitter i sängen i pyjamasshorts och min nya hoodie och försöker plugga men har haft ett break på kanske 20 minuter för att huvudet är fullt.
efter lunch ska jag och alex gå igenom marketing tillsammans och sedan har vi någon slags föreläsning för IP101 innan vi går ut på praktik. så, igår bokade jag min flight till melbourne. så på måndag åker jag ner till sydney och stannar två nätter hos mina vänner och sedan flyger jag ut på onsdag vid 12.05 och är i melbourne runt 13.30 och sedan börjar en ny del av mitt liv. det ni.
jaha, men som sagt. jag är sjukt stressad över mina final exams och magen gör ont, ont, ont. USCH
PUSS

genom spårvagnars land

hej på er!
jag har egentligen inte så mycket att uppdatera er på men än att nu är alla mina anteckningar inför mina final exams (tentor) klara och final exmas är kommande onsdag och torsdag! japp.. så nu är det bara att plugga, plugga, plugga! Idag fick vi reda på resultaten från vårt senaste accounting test och jag fick HD vilket är högsta! YEEEEEEEJ! kan säga att jag blev måttligt glad! så nu känner jag mig lite mer säker iallafall, men mitt P som jag fick på första provet kommer ändå att dra ner mig så jag kommer verkligen inte få mer än D i slutbetyg om jag lyckas på final exam!
annars, inte så mycket. fredag kväll här uppe i bergen och jag är sjukligt trött. ska ta mig ner till gymmet strax och köra skiten ur mig. även att jag inte är så sugen.. men det kan inte hjälpas. just nu försöker jag bara träna och hålla igång så att jag kan börja vägen mot mina mål när jag kommer till Melbourne! yaaaay! den här natten var sjukt konstig. först vaknade jag av att telefonen ringde långt borta någon stans och det var nathis i andra änden. hon fick restaurangen! ahhhhhhh! snacka om lycka. sedan var det dags igen runt halv tre. fire alarm och jag blir somvanligt dödsrädd och förstår inte vad som händer men bara att ta på sig något varmt och pallra sig ut. sedan tillbaka till sängen och jag som planerat träning i morse orkade inte upp utan steg upp närmare nio och till biblioteket!
sedan var det leaders lunch i chambers där vi fick ta del av tips och råd från människor inom denna industri som vi ska ut i! mycket intressant.
men, nahä. hit the gym!
ni är saknade!

det var för länge sen

hej där hemma mitt i våren! här går tiderna mot höst och vinter men på något sätt tycker jag att det ska bli lite skönt. få mysa i soffan med bra film, varma kläder och så. just nu är det mycket fokus på final exams. hela helgen är ägnad åt detta samt början av nästa vecka. för onsdag och torsdag nästa vecka är mina exams!
så, annars då? jag har börjat sakna alla er där hemma otroligt mycket nu. förra terminen denna tid visste jag att jag skulle flyga hem och få träffa er. nu dröjer det ytterligare 8 månader innan jag får träffa er. men den dagen då jag väl får se er kommer vara en av de lyckligaste dagarna. nu vill jag bara komma till melbourne. ha bättre internet uppkoppling och ladda upp massor av bilder från mitt liv i melbourne! åh vad jag ska uppdatera er, åh vad jag längtar. jag har som sagt mina mål och visioner för denna placement så det ska jag se till och fixa.
men oj, klockan är mycket och jag måste byta om. vi har middagsbokning i chambers, fine dining så förhoppningsvis blir det tre rätter ikväll eller liknande.
jag saknar sommar!

11 dagar

hej. jag tänkte försöka hålla bloggandet uppe, lite iallafall. just nu sitter jag i en lektionssal och ska fortsätta på mina anteckningar inför final exams. om 11 dagar är jag färdig med första teoretiska delen i skolan eller de första 6 månaderna av min utbilding och det innebär att jag bara har 1 år kvar med studier för 1 år går till praktik! det ni. om 11 dagar är jag färdig och jag får börja fokusera enbart på mig själv och inte ha skola omkring mig 24/7.
imorse så skypade jag med både mamma och pappa, jag skypade med dem igår också. det är alltid lika skönt att prata med familjen, dem som förstår en till 100%, alltid skönt att bara höra era röster. för jag vet att det är långt kvar tills vi ses igen. men jag hoppas att tiden går fort, vilket jag vet att den kommer göra.
det blev den lilla uppdateringen, idag jobbar jag också från 2pm till 6pm, sedan har vi gruppmöte för vår marketing presentation samt att jag ska fortsätta med anteckningar till final exams. sedan är det måndag igen. ALLT går verkligen väldigt fort nu. den här veckan som kommer nu är sista veckan innan final exams. ahhh! nu kör vi känner jag.
jagsaknarmittblondahårplussolbränna!

please come home to me

ja, jag är lätt uttråkad och vill mer än gärna gå ner till gymmet och bara köra skiten ur axlarna för stunden men min hjärna säger "slutför anteckningarna inför final exams" vilket jag borde göra. jag är nu färdig med anteckningarna för bbc104 - marketing vilket jag känner mig nöjd med. nu tänkte jag börja med bbc102 - management & leadership och senare idag om jag har tid the101- cross cultural issues in hospitality & tourism SO HERE WE GO! jag ska fasen sätta dem här final exams/tentorna till 100% och bara njuta i 6 månader av att jag är bäst! det är ju som sagt mitt mål och en dag ska jag vara bäst. det är mycket att jobba emot men jag ska bli bäst. det var mitt mål innan jag kom hit och det är fortfarande mitt mål. jag måste bara påminna mig om det ibland!
en bra bit på väg är ju betygen jag fått denna termin på olika assessments/uppgifter vi har haft. om vi börjar med bbc102 management & leadership har jag fått D på vårt in class exam och HD på vår grupp rapport samt presentation! bbc103 business communication and technology har jag fått D på vår grupp presentation samt HD på vårt IT-exam och jag var top 4 i klassen! the101 cross cultural issues in tourism and hospitality har jag fått D på en grupp presenation vi hade och sedan har jag lämnat in en uppsats som jag inte vet än. i bbc104 marketing har vi inte fått några resultat än men jag tror att det gått bra och i bbc101 accounting har vi gjort två exams och på första gick det extremt dåligt fick bara P (lägsta) men vår lärare är extremt dålig och nu två veckor innan exams har de satt in en annan lärare som är extremt bra! tack. sedan gjorde vi ett till exams för två veckor sen som vi får reda på på måndag men jag tror jag gjorde bra där så hoppas på ett D iallafall! så förhoppningsvis kommer det gå bra!
ville bara meddela om mina prestationer denna termin. samt, för er som inte vet har jag ju jobbat under denna termin med på golf klubben här i Leura och det är väldigt lugnt jobb med bra pengar.
nu fick ni en uppdatering igen och justdet, jag ska bli bäst



this ain’t goodbye

hej där hemma. det har gått ungefär 1,5 dag sedan jag hade mitt sammanbrott. fortfarande känns det väll inte jättebra men det fungerar. klockan är 12.30 snart. jag ska nu börja (återigen) med mina anteckningar för mina final exams som äger rum den 27 och 28 mars. ahhh! jag är lite stressad över det men förhoppningsvis går det bra..
just nu saknar jag alla hemma väldigt mycket. väldigt mycket. kollar på bilder hemifrån och inser att våren är där. alla härliga bilder och jag kan nästan känna den otroligt friska luften som infinner sig när det skiftar från vinter till vår och jag kan känna avundsjuka för att jag inte får uppleva det. här börjar det bli höst och man känner det i luften. det kan vara riktigt rått på kvällarna och mörkret kommer mycket fortare nu då det blir kväll redan vid halv åtta. konstigt kan jag känna.
jag är dock otroligt taggad för melbourne och jobb där. får hoppas på det bästa och att jag också kan spara undan en hel del. ska verkligen bli väldigt skönt. tittar på bilder varje dag och inser att jag kommer bo där snart. Det känns skönt. att det också är för 6 månader är skönt så jag har en bas och sedan tillbaka till blue mountains i 3 månader och hem igen till jul. ni anar inte hur mycket jag saknar er alla.
måste bara skriva att jag är otroligt stolt över ebba som kom in på universitet i Kanada! GRATTIS igen. jag är väldigt lycklig för din skull!
Min underbara familj! <3
LYCKA!
Ibland måste jag påminna mig själv om vad jag faktiskt har åstadkommit.
ni är väldigt saknade iallafall.
PUSS

two weeks to go BMIHMS

hej på er där hemma. som sagt, det är två veckor kvar av skolan. om två veckor, två ynka veckor har jag skrivit mina final exams och vaknar upp på morgonen och behöver inte göra ett enda dugg kan jag tala om! det ska bli fruktansvärt skönt att inte behöva vara här på sex månader. även att jag kommer sakna det endel kan jag tänka mig. men som sagt, här uppe i bergen börjar det bli höst (sensommar/höst) och sedan vinter så jag är rätt glad över att få spendera vintern i Melbourne, i en storstad bland massa människor där jag kan vara en i mängden eller något.
just nu är jag väldigt stressad över mina final exams och pressad. sitter och skriver anteckningar till mina slutprov.. sjukt mig nu. jag orkar inte. jag tror jag kommer faila som vanligt för att det är så himla mycket att komma ihåg och jag tar typ död på mig själv. nu vill jag vara hemma och gråta lite. ha mamma och pappa som tröstar och förstår. usch!
dessutom börjar jag bli orolig för att spara ihop pengar, betala allt osv under praktiken. allt känns väldigt stort och nytt för mig. varför trodde jag att jag skulle klara det här, vad gav jag mig in på egentligen? hur i hela friden tänkte jag. ibland blir jag så trött på mig själv. inte trodde jag att det var så många nya utmaningar jag skulle möta. på egen hand dessutom. ha alla som jag älskar och bryr mig om i ett land långt, långt, långt bort och som det tar 30 timmar att flyga till. som det är 10 timmars tidsskillnad till och vi bara kan prata på helger i princip. varför? varför? varför? kunde jag inte bara ha nöjt mig hemma i sverige men utbildningar där? varför åka så långt och varför ta ett beslut om att flytta till andra sidan jorden där min familj inte kan hjälpa mig förstå saker som betalningar, hyror, bostäder, banksaker, ALLT som hör till vuxenlivet.
okej, jag klagar, jag vet men just nu känns det väldigt mycket piss. orkar inteeeee. jag vill åka hem. NU. jag saknar er och jag måste återgå till mitt final exams plugg. annars kommer jag faila och jag har inte ens skrivit klart de första anteckningarna till EN kurs och jag har tre till att skriva ner. SKJUT MIG!
PUSS <3

RSS 2.0