commendation letter

hej där hemma i stugorna! här händer inte speciellt mycket. sitter på biblioteket för tillfället. känner mig hemma här. eller jag känner mig avslappnad och bara det faktum att jag är i stad där ingen känner mig känns lite spännande och ny. dock väldigt skönt då man bara kan smälta in, vara en i mängden och inte ha så mycket att tänka på.
idag är det exakt en vecka innan jag sitter på orientation grand hyatt - extremt skönt! en vecka - en vecka! sen kör vi. hoppas jag! jaaaa, jag vill bara börja jobba nu! vara upptagen helatiden och nästan klaga över att jag inte har någon tid över. det är så jag vill ha det. då man måste kämpa för att hitta tid till att göra andra saker än att äta, jobba, sova och träna. ska bli så sjuktligt skönt så jag kan knappt förklara! yaaaaay!
men nu till den saken som det här inlägget går ut på. idag fick jag mail från student services (skolan) och där står det att när de hade exam board efter term 1 2012 så beslutades det att jag skulle få ett commendation letter för min starka akademiska prestation - vilket jag absolut inte förväntade mig efter denna termin då jag inte presterat jättebra enligt mig själv. men tydligen så gick det denna termin med. HEJJA! det gjorde min dag lite. TACK!

jaha, nu närmar sig klockan halv tre. jag tror att jag ska gå hemmåt och laga lite mat kanske. borde göra det. få lite lunch i magen. det är bra.
tänkte bara uppdatera er på läget så att säga. jag är lite lycklig nu och snart börjar jag jobba och det ska bli superkul! ska försöka fortsätta ta bilder så ni får se mer av melbourne och mitt liv här istället för att bara läsa om det.
PUSS

bilder

hej på er! jag har ju tänkt i typ tre dagar att jag skulle postat ett inlägg med typ bara bilder till er. har förberett det på telefonen och allt men telefonen vägrade att ladda upp det. så nu har jag tänk att jag gör inlägget på datorn istället. vilket är lite bättre.
lägenheten har jag haft för mig själv hela helgen. vilket var supersoft. från fredag morgon till söndag lunch. svin nice skulle jag säga. i fredags så lunchade jag som sagt med shobhna. supertrevligt och mysigt. vi vandrade runt i stan och uträttade ärenden. sedan hade jag och susn girls night in med allt vad det innebär. igår (lördag) hände inte jättemycket. jag tog det lugnt hela dagen på grund av sömnbrist från fredagskvällen. idag vaknade jag till vid halv tio. satte igång en tvättmaskin och sedan på med träningskläder. drog på en pw runt yarra river och sedan hem för frukost. vid halv ett mötte jag upp susn vid flinder station för en löprunda. dock blev den lite kortare. typ 3,5 km. efter det gick vi hem till susn och körde mage i gymmet. sedan vandrade jag hem och värmde resterna från fredagsmiddagen och kokade ris. MUMSFILLIBABBA! nu vet jag inte riktigt vad som händer. kanske ska ta mig en sväng bort till shobhna när jag har duschat osv.
här kommer bilder!
image description
utsikten från yarra river mot CROWN hotel
image description
utsiken från yarra river kvällstid
image description
löprunda
image description
på bryggan vid yarra river. MELBOURNE
image description
matlagning en fredagskväll
image description
let's do the city
melbourne dagtid
utmed Flinder St
uppåt Russel St
Flinder St
Hoppas ni njuter av bilderna!
PUSS

don't give up on me baby

Hej! Idag så har det inte hänt mycket. Klockan är iochförsig bara kvart över tolv! Men. Jag har varit ute på en pw innan frukost. Kom tillbaka och åt frukost. Har tvättat upp lite också under tiden jag var på pw. Nu ska jag möta upp susn så ska vi dra på en löprunda. Lagom 5-6 km! Härligt! Är så fruktansvärt trött på gymmet nu!

Har försökt att ladda upp bilder men det vill sig inte. Men nu måste jag rusa. Lägger upp något senare då jag ska till biblioteket!

Puss


lunchdate och movienight!

Hej på er! Idag började jag min dag med sovmorgon till 9, jag kan verkligen inte sova längre än till nio. Vaknar oftast till vid halvåtta men inser att jag kan sova lite till innan jag tar tag i dagen! Japp, så sen var det dags för en powerwalk på en mil ungefär, OM runkeeper appen fungerar som den ska! Kom hem och käkade frukost och tittade på private practice! Efter dusch och allt så ringde shobhna så vi möttes utanför min port så gick vi och luncha! Pratade om ALLT som vi missat på en vecka, inser att vi saknat varandra väldigt mycket! Haha!

Sen gick vi och fixade saker som en donut till hennes hår och till posten för att jag var tvungen att posta en sak som har med gamla lägenheten att göra. Sedan hörde susn av sig så vi ska ha lite movienight ikväll. Vi ska käka och kolla film hemma hos mig. Sjukt skönt att ha sitt eget kan jag säga. Även om det inte är mitt så delar jag inte med vänner utan med någon som jag inte känner sen innan vilket är skönt!

Har somsagt strosat omkring i innerstan av Melbourne idag. Tänkte gått till biblioteket men tror att jag skippar det idag. Kanske går dit imorgon. Ska iallafall ut på en löprunda här senare. Typ runt sex. Då är luften frisk och det är mindre människor samt man får en bra avslutning på kvällen! Dessutom har jag hittat motivation igen! Men inte inne på gymmet utan nu ute, powerwalks på morgonen och löprunda på kvällen. Sjukt skönt. Om en vecka börjar jag att jobba och det ska bli skitkul.

Men nu ska jag titta på lite mer private practice innan jag ger mig ut på kvällslöpningen. Tror det får bli lite lägre ikväll än igår!

Ta hand om er! Puss


1,5 week to go!!

Hej där hemma! Ja, nu är det en och en halv vecka lite mindre tillochmed innan jag börjar jobba! TACK för det säger jag! Jag får panik lite nu och då måste jag säga om pengar och hyran.. Shit! Så ja.. Jag intalar mig själv att det löser sig, det måste lösa sig! Panik...


Annars, ja. Min adress numer är: Nicoline Karlsson
607/233 Collins Street
Melbourne VIC 3000
Australia

Där är nya adressen! Idag ska jag (klockan är 10.30) men tänkte ta en powerwalk nu på förmiddagen! Sedan hem och ta ett bad och efter det tänkte jag att jag skulle gå till biblioteket och sätta mig ett tag. Få lite miljöombyte! Dessutom koppla upp mig på deras wifi och njuta!

Annars vet jag inte. Har pratat med mamma och pappa mycket nu under tiden som jag inte jobbat men tror det kommer ändra sig när jag väl börjar. Men även om vi pratar ofta och jag säger hur mycket ni betyder och att ni är bäst så kan jag inte förklara det tillräckligt bra. För just nu, eller alltid har ni varit där och speciellt sen jag flyttade till australien. Som sagt, ni är bäst och jag kan inte förklara nog bra hur mycket ni betyder för mig! TACK.

Där jag bor nu har jag det bra. Jag har mitt utrymme och han jag bor med är supertrevlig och social vilket jag tycker är skönt. Så allt är bra. Just nu vill jag bara börja jobba och tjäna pengar så jag slutar att oroa mig!

Utsikten från lägenheten under kvällstid!
Dessutom, mormor - var har du tagit vägen? Inga kommentarer? Vad har du för dig?

Puss


the a team

breathing in - snowflakes...na,na,naaaa! struggling to pay rent, stuck in her daydream la, la, naaa!

sitter här. sista dagen i lägeneheten. dock måste jag ju betala hyra nu i maj också för annars bryter jag kontraktet.. blaaa! men, idag är dagen som jag flyttar till collins street 233 - hyran är rätt saftig men om man jämför med hur jag kommer bo, läget och så så är det ändå bra! samt, om jag får jobba så mycket som jag vill, ja då borde det gå ihop sig. dock är det mycket pengar som gått/går nu då då. men sen får jag tillbaka bond för denna lägenhet samt bond i slutet av september för den nya lägenheten! check!
ja, melbourne - idag är det kallt. eller typ 10-15 grader, blåsigt och molnigt men jag klagar inte. jag känner mig rätt redo för höst även att det är helt fel för mig med höst på våren och vinter på sommaren om ni förstår. för första gången i mitt liv kommer min födelsedag vara under vinterhalvåret. vad säger man? inte så mycket men men. åh, jag tror att nya lägenheten kommer bli SÅÅÅÅ bra. jag har extremt nära till allt med. affären ligger 46 sekunder från lägenheten om man går (enligt kartor på iphonen) biblioteket ligger kanske 30 sekunder från lägenheten och allt är precis utanför porten. mitt jobb ligger 2 minuter därifrån.
jaa.. denna vecka kommer antagligen gå rätt fort och sedan är det bara nästa vecka med innan jag börjar! shit! ja, och fortfarande har jag inte riktigt smält hela grejen med chris brown, supafest och allt under lördagen. lite sjukt!
justdet! något extremt bra - the voice australia började här förra veckan. jag är helt såld. älskar ju alla program som har med rösten att göra, sång, musik, se hur människor uppfyller sina drömmar och vågar satsa. det är sånt som inspirerar. även om det inte har med sång att göra. människor som vågar. som vågar satsa på sin dröm. det inspirerar. som min bästaste lisa, hon tog steget, kände inte en kotte när hon sökte in på nutrition utbildningen uppe i stockholm, flyttade och började plugga och nu snart är hon färdig med första året och har klarat varenda tenta! jag är stolt över henne, väldigt stolt. som min bästaste ebba som tog steget redan under andra året på kunskap. det var en dag som hon berättade att hon sökt för ett stipendium till en internationell skola och om hon kom in visste hon inte var hon skulle, till vilket land då skolorna fanns lite var som. det slutade med att hon kom in och slutade på kunskap då vi gick ut tvåan. när vi började trean var det något som saknades och jag kunde inte riktigt förstå att vi inte skulle gå i skolan ihop men trots allt har vi hållit kontakten genom allt även om det inte har varit ofta så försöker vi och det är allt som räknas. vi har våra skypestunder och det känns som om vi pratade igår. nu, om några veckor tar hon studenten och jag är sjukt stolt. sedan har hon lite sommarlov innan hon åker på en kurs i Kanada och sedan fortsätter i Kanada på universitetet som hon kommit in på. Ni ser, alla är överallt men ändå lyckas vi hålla kontakten. Vi får höra om varandras äventyr. det är kvalitet. det är vänskap.
nu kanske ni tycker att det låter lamt att jag säger att jag inspireras av människor som följer sin dröm, eftersom jag gjorde likadant. men det spelar ingen roll för jag är inte inspirerad av mig själv och mina egna steg för för mig är det som att jämföra götakanal med atlanten typ. som ni, familjen berättar för mig i meddelanden och skype att om ni nämner till andra att jag är i australien blir de imponerade och ni stolta och så. för mig är det inte så speciellt. men jag lovar att jag ska försöka ändra på det. på inställningen. för ibland tror jag att man kan uppfattas som att man tror att man är någon när andra tycker att det man gör är en stor grej och blir imponerade medan man själv säger att det är ju ingenting. någonting är det faktiskt och den dagen jag tar examen kommer jag vara mäkta stolt. då kanske jag äntligen kommer komma närmare drömmen som wedding planner.
nu blev det extremt många tankar och så. men nu ska ni få slippa läsa allt. tänkte bara säga att jag flyttar idag. tack! tack! vi hörs senare! <3

supafest

heeeeeeeej - alltså SHIT vilken dag igår. helt O-T-R-O-L-I-G-T!!!
Jag börjar från början så ni hänger med i svängarna! Jag hoppas att alla vet vem CHRIS BROWN är. om ni inte vet det är han en världskänd R'n'B artist med extremt bra musik. vill ni veta mera om vem CHRIS BROWN är så tycker jag att ni googlar honom.
först ut, Susn, min vän från Norge skriver till mig på facebook att hon under fredagskvällen råkade hamna på samma klubb som chris brown och hans crew. Därefter säger hon att han ska spela på festivalen supafest på lördag (igår alltså). Sedan går jag ner till gymmet och ska träna och så ringer Susn upp mig. Frågar om jag vill gå med på den här festivalen då chris browns tour manager har ringt upp Susn och frågat om hon vill komma och att hon kan ta med en kompis om hon vill. Självklart så svarar Susn ja, och jag med för den delen. Därefter möts vi upp i stan, tar tåget till Kensingtong och går till festivalen. Vi kommer dit, går till båset med tickets och hämtar ut våra biljetter, inträden, VIP band osv. Vi går in och hör att T-Pain spelar. Sjukt nice. Senare så chillar vi med alla människor och Går till stängslet för att komma backstage som tour managern sa till Susn. Där blir vi dock stoppade och Susn smsar tour managern. Han kommer, har förberett ARTIST band till oss och sätter dem runt handlederna också tillsammans med 3 andra band. Där står vi nu. 1 meter ifrån scenen och har tillgång till allt backstage! vi går och köper mer drick och njuter av att slippa trängas med människor och kunna ha våra saker ifred så som jacka och väska och kunna lägga oss ifrån det eftersom det bara är vi samt alla managers och vakter i detta område. sedan ska chris brown uppträda! NICE!!! där står vi - 1 meter i från scenen och NJUTER rakt igenom hela hans uppträdande! ni kan inte förstå hur sjukt det är! sen när han är färdig drar hans tour manager med oss bak till deras område där de har alla saker. vi chillar lite med tour managern TC, och snackar. han frågar om vi ska ut och vad planen är samt om vi vill ha skjutss tillbaka till stan. så där 2 minuter senare hoppar vi in i en av bilarna ur chris browns crew och in till stan kom vi. väl där säger tour managern att han är helt slut och ska kolla på film och sova då de ska flyga ut tidigt imorgon (idag). han frågar om vi ska ut och om vi vill så sätter han upp oss på guest list, vi säger att vi inte vet riktigt men i fall att så skulle det va nice. Så där och då, några minuter senare säger vi hejdå och tackar för kvällen. HELT SINNESSJUK KVÄLL! JAG KAN INTE BESKRIVA HUR OTROLIGT DET ÄR. CHRIS BROWN. bara för att så bjuder jag på ett collage av bilder från igår!



sådär slutade min kväll igår!

behöver jag säga mer än att jag njuter av livet.
Sedan tänkte jag säga att det typ är klart med lägenheten på Collins St - sjukt nice. dock lite dyrt. & idag när jag kikade in på hemsidan hittade jag en sjukt nice lägenhet med ALLT för $750 i månaden och då ingår ALLT! det ligger typ en kvart ifrån mitt jobb och det är i CBD - därför tror jag att jag hellre bor där då det inte är lika mycket i månaden som detta är. och eftersom inget är klart än så länge med den på Collins St så känns detta mer lockande då det finns gym, internet och allt annat extra! Känns otroligt.
tänkte bara uppdatera er!
PUSS

godnatt jord

Som sagt - nu ska jag sova efter en bra dag. Har kollat på serier, film och tv. Skypat med pappa hela två gånger. Jag har också hunnit med affären (när jag säger affären tänker jag på affären hemma i skärblacka, ica - DET är affären) jag har också hunnit med att äta, lagade proteinfyllda pannkakor till middag, riskakor och frukt. Dessutom har jag tränat till på köpet!

Jag har också pratat med killen/mannen som hyr ut ett rum som jag vill ha - och förhoppningsvis får jag det. Jag får reda på det imorgon! Ah! Japp japp! Skulle vara sjukt skönt! Annars händer inte så mycket! Jo, men just det!! Jag har ju skypat med LISA idag! Hundra år sedan men ändå känns det som att vi pratade igår. Det är det bästa jag vet, det är därför hon är så bra och most important - bästa vän! Du är saknad! I höst har vi känt varandra i 10 år också. Oj vad tiden går fort och det är också första gången under dessa år som vi inte går på samma skola! <3

Men, nu ska jag sova för det väntar en dag imorgon också! Hoppas att ni har det bra - ni är saknade och älskade. Puss


chill-chillidill

Hej på er där hemma. Här lever livet - eller gör det det? Det var ett tag sedan jag skrev och det har kanske hänt endel sen sist. I söndags så fyllde pappa år bland annat och jag saknade min familj extremt mycket. Jag fick iallafall skypa med hela släkten, mormor, Anki, mamma, pappa, Jonas, Nelly och Emma! Kändes otroligt bra och skönt att fortfarande ha så pass bra kontakt med familj och släkt trots att jag är så pass långt bort. Dessutom med tanke på vilken situation jag är i nu gör det hela ännu viktigare att kunna prata med familjen <3

Situationen är som sådan. Just nu bor jag i en lägenhet utanför stan med två andra elever från skolan. Dock är denna lägenhet allt annat än fräsch och det är bara jag som städar något. Dessutom fick inte jag informationen om att de jag bor med nu ska flytta ut i juni och därmed bara betala hyra fram tills juni och därmed, om jag vill bo kvar här så får jag betala HELA hyran på $2 000 vilket innebär 14 000 kr. Detta kommer inte hända så just nu letar jag efter nytt boende och var på visning igår. Lägenheten ligger mitt i city. Det går inte att komma mer centralt, samtidigt är det enbart 2 minuter från mitt jobb och lägenheten är FRÄSCH! Samt att under helger från fredag till söndag kväll kommer jag ha lägenheten för mig själv om jag flyttar in. Denna lägenhet är då dyrare än den jag bor i nu, men om han accepterar mitt förslag så slår det på 600 kronor i månaden mellan lägenheterna, så det är nog värt det, som pappa, mamma och jag kom fram till igår. Dock blir det dubbla hyror en månad och mycket utgifter och jag börjar inte jobba förrän 7e maj. Men förhoppningsvis, om det är som hotellet säger så får jag jobba mycket om jag vill så det borde gå! Vill egentligen bara säga att min familj är otroligt viktig för mig och jag älskar dem över allt annat. Dessutom är jag otroligt tacksam för att ni finns så nära trots att vi är så långt ifrån varandra. Ni tar er tid att skypa, att smsa, att medla mellan varandra och att framförallt hjälpa mig. Ni kan inte ana hur mycket det betyder! <3

I veckan fick jag också reda på mina betyg från denna termin. Dock blev det inte så som jag ville men det får väll duga.. I accounting fick jag D, management & leadership HD, business communication & technology D, marketing C, och cross cultural D. Det som jag är mest besviken över är marketing - men å andra sidan får det väll duga. Jag kan inte göra något åt det just nu och om jag får ett C får det väll vara okej. Gjorde mitt bästa och nu är det gjort. Skitsamma. Nöjd är jag inte men det får duga.

Nu är jag bara sjukt sugen på att få börja jobba och ser fram emot det otroligt mycket. Ska jobba hårt och visa vad jag går för! Om Neha, tjejen som bor i lägenheten här nu har kunnat spara ihop $3 800 sedan början av januari med de kostnader som är här, borde jag kunna spara lika mycket då hon också är en person som tycker om att jobba - men inte mer än nödvändigt!

Oj, vad jag har skrivit nu. Som sagt. Ni är saknade och jag älskar er! <3


solider

melbourne - vad mer ska jag säga. jag älskar den här staden. just nu sitter jag och blickar ut över höghusen in mot innerstan och ser solen gå ner i ena hörnet medan jag hör människor, språvagnar, bilar och ljud från gatorna. nu kanske det här inte låter jättespeciellt för er men, faktum är att det inte är så speciellt heller. mest skönt att veta att jag faktiskt bor här, känner mig hemma här, slipper packa på några månader och har en fast bas.
något som inte var lika kul var att jobbet grand hyatt melbourne ringde igår och sa att jag inte kan börja föräns den 7 maj.. känns inte jättekul då det enda jag vill just nu är att jobba. kan inte beskriva längtan efter att få jobba. men åtminstone har jag ett jobb. hade ett informellt möte med HR (human resources) manager idag och han förklarade det mesta och garanterade 600h vilket känns väldigt skönt för mig. dock vill jag ju jobba mer och han sa att det beror på mig hur mycket jag kommer jobba och om jag verkligen vill så finns möjligheterna. känns otroligt bra måste jag säga. underbart. så när jag gick hem från innerstan så gick jag förbi ett glasställe som sökte personal och lämnade in mitt cv så får vi se. kanske jag har något att göra innan 7 maj. jag ska kolla runt imorgon också.
bilder har jag på telefonen men har inte lagt ut något än. illa. jag vet men det är så det är för tillfället.
ebba - skyll på mig gör det. det är något jag får leva med. iphone är mitt fel, one tree hill är mitt fel och OM du skulle faila på dina prov så är också det mitt fel men jag kan leva med det.

jag hoppas allt är bra där hemma. jag ägnar en tanke åt min kära kusin som öppnar restaurang i göteborg idag, lycka till hannes, allt kommer gå super. dessutom ägnar jag en tanke, flera tankar åt min älskade morfar som skulle fyllt 73 år idag om han fortfarande var i livet. önskar att du fortfarande var här morfar.
justdet, min tuggummin börjar ta slut här borta och lite svenskt skvaller är aldrig fel!
pussochkram!

melbourne

hej på er! extremt uttjatad fras känner jag, börjar i princip alltid så - men är det en vana så är det.
jag hoppas att allt är bra hemma, vad jag har förstått och hört från er så verkar det vara mycket bra. jag hoppas också att ni får en väldigt fin påsk med allt vad det innebär, när och kära, spendera tid med varandra och njuta av att ni har varandra så pass nära och inte ta det för givet. det kan jag säga att jag har slutat med sedan jag flyttade i september 2011 och påbörjade mitt äventyr. jag har slutat att ta saker för givet, människor för givet och att man alltid kommer vara där, nära - för så är det inte. jag kan säga nu att jag mer än gärna skulle vilja vara hemma och fira påsk med min familj, fira pappas 54 års dag (det höll på att bli 45 års dag då jag blandade ihop siffrorna, det skulle vara något va, pappa?) skulle också vilja vara hemma för mina vänners olika studenter, åka till norge och fira ebba och hennes student och att hon är så himla bra. men som någon klok människa sa - man kan inte göra allt här i världen. och det är väl tur det för det skulle vara jobbigt att klona sig själv för att göra allt man vill. dock ser jag sjukt mycket fram emot jul då jag får träffa alla min kära igen! i hela 6 veckor kommer jag förhoppningsvis att vara hemma och jag älskar det!
men som sagt, nu har jag flytt bergen och flyttat till melbourne, en liten flygtur på sisodär en timma, vilket var över förväntan och jag har nog aldrig flugit så kort tid men skönt var det. jag satt ner, somnade innan vi lyfte, vaknade 15 minuter innan landning och vips så var jag i melbourne. jag kom fram till lägenheten med hjälp av Neha, en av dem jag delar lägenhet med och när vi kom till lägenheten vad också Jay där, en kille från korea som är hur skön som helst. japp, jag trivs och alla kläder hänger numera fint i min enorma garderob, jämfört med vad skolan erbjuder, jag har min säng och mitt egna rum vilket jag tycker är väldigt skönt även om jag trivs med en rummis också! mina älskade foton är uppsatta med kliddikludd på väggarna och jag känner att alla som är extremt viktiga för mig och är min familj finns omkring mig helatiden vilket är betryggande. jag älskar melbourne och känner mig hemma! det är en härlig atmosfär och jag älskar det. jag bort 30 minuter GÅNG från innerstan vilket jag aldrig tidigare gjort och jag är överlycklig. dessutom är det spårvagnar i denna stad och jag känner mig mer än hemma. jag kan rabbla allt om och om igen för er men inser att det kan bli tråkigt att läsa, så jag tänkte att jag slutar nu! men, som jag tidigare tänkt och kanske nämnt är att jag ska försöka ta bilder och lägga upp så mycket jag bara kan! ni är väldigt saknade och jag tänker på er väldigt mycket. så, njut nu av det jag tidigare nämnde, närheten, familj, allt gott, umgänget och - ta det inte för givet.
PUSS

RSS 2.0